Naša priča

Priča o Sirani je nova i počinje pre par godina u Beogradu, gde niče ideja o pravljenju sira. Onakvog, kao nekada sto su pravili u starom kraju. Tamo gde su mlade domaćice i kuvale i pekle i sirile na isti način kao što su radile i one pre njih. Naučeno umeće prosledile bi dalje svojoj deci. A ona bez obzira na kojoj strani sveta bila nosila su ukuse juga u svome srcu. Da ih čuvaju i da im se dive. Jer ukusi juga su tako razigrani, životni, maštoviti, intezivni, zavodljivi... nezaboravni. Nezamenljivi. Jer su deo naše tradicije, lek za naše duše, raj za naša čula.

Recept za pravljenje sira porodice Jovanović je ponovo aktuelan u sirani u Smederevu. Cela porodica je angažovana u proizvodnji i distribuciji CARSKOG SIRA.O siru

Od pasterizovanog kravljeg mleka se pravi sir koji u procesu sazrevanja provede minimum 5 sedmica da bi iz komore izašao kao tvrdi sir.

Ukoliko odstoji minimum šest meseci nastaje ekstra tvrdi sir.

U smislu dobijanja kvalitetnog krajnjeg proizvoda važno je znati da se koristi prirodno mleko, da sir maturira u strogo kontrolisanim uslovima u komori za sazrevanje i da u siru nema veštačke arome, boje za hranu niti pojačivača ukusa.

Vrhunski kvalitet je imperativ.

Uživanje je u igri otkrivanja novih aroma! CARSKI SIR se prodaje rendani i u komadu, u zavisnosti kako se konzumira.